Szén-monoxid érzékelő az Ön otthonába is!

A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz és éppen ezért olyan veszélyes. Az emberekre és az állatokra nézve egyaránt veszélyes. A szén-monoxid mérgezés tünetei azért is veszélyesek, mert tünetei nagyon hasonlítanak a megfázáshoz vagy az influenzához, így például fáradtság, hányinger, fejfájás.

A szén-monoxid veszélyeiről és a szén-monoxid érzékelőről itt olvashat bővebb információkat! A szén-monoxid érzékelő akár életet is menthet, így nem szabad ezen spórolni. A szén-monoxid tüneteit, például a fejfájást, hányingert és fáradtságot sokan összekeverik más betegségekkel, aminek következtében nem hagyják el a lakást, hanem például ledőlnek pihenni, azonban a tünetek később súlyosabbá válnak és egyensúlyvesztés, memóriavesztés és látászavar. Minden olyan otthonban, ahol tüzelőanyag-ellátással oldják meg a fűtést, ott érdemes beszerezni egy szén-monoxid érzékelőt. A szén-monoxid érzékelőt gyakran a falra szerelik, legalábbis talajszint fölé. Nagyon fontos, hogy a készülék bizonyos időközönként karban legyen tartva, továbbá ellenőrizve legyen, hogy mindig legyen benne elem. Olykor ugyanis ezért nem jelez az érzékelő, mert a tulajdonosok elfeledkeznek az elem cseréről.

Skóciában különösen komolyan veszik a szén-monoxid érzékelő meglétét, ugyanis 2018 októberétől minden háztartási ingatlanban lennie kell egy jól működő CO érzékelőnek. Korábban ez kizárólag azokra az ingatlanokra volt érvényes, ahol kazánt cseréltek. Ha szeretne szén-monoxid érzékelőt beszerezni, akkor nagyon fontos, hogy alaposan megfontolja honnan vásárol. Használt szén-monoxid érzékelőt semmiképp ne vásároljon. Fontos, hogy megbízható helyről szerezze be a szén-monoxid érzékelőt, mely akár családja életét is megmentheti, így ne habozzon beszerezni!