Padlószőnyeg, ami egyszerre modern és klasszikus

A textilanyagú padlóburkolásnak több, mint 5 ezer éves története van. Már időszámításunk előtt felfedeztük a textíliák kényelmi funkcióját.

Imádjuk a szőnyegeket és imádjuk a padlószőnyegeket. Számtalan felhasználási területen élvezzük előnyeit, a finom kényelmi adottságai pedig lenyűgöznek minket. A padlószőnyeg otthonunk egyik legjobb része. Puhasága, meleg hangulata teremti meg a tökéletes otthonosság érzését. A padlószőnyeg elsődleges legkedveltebb felhasználási területe a gyerekszoba. Itt a gyerekek sokat játszanak a padlón, ezért szeretünk padlószőnyeggel burkolni szobájukban.

Hogyan történik a padlószőnyeg kivitelezése?

Ha kiválasztottuk a szőnyeg webáruház legszebb és legpuhább padlószőnyegét és beszereztük a szükséges kiegészítőket is, akkor akár magunk is lefektethetjük azt a szobába. Vegyük alap esetben a hajópadlót, amire fektetni fogjuk a padlószőnyeget.  Fontos, hogy a felülete sima legyen, tiszta és repedésmentes. Ha esetleg hézagos és lyukacsos, azt be kell glettelni.

A padlószőnyeg kétféleképpen kerülhet rögzítésre: Csak a széleken és az illesztéseken ragasztjuk, kétoldalas ragasztószalaggal vagy pedig a teljes felületet ragasztjuk, kenhető padlószőnyeg ragasztóval.

Ha előkészültünk a ragasztózás bármelyik variációjával, letehetjük a padlószőnyeget. Ki kell emelni, hogy a padlószőnyegeknek fektetési irányuk, szálirányuk van, ezért erre mindenképpen oda kell figyelni. Általában a padlószőnyeg hátoldalán ezt nyíllal jelölik a gyártók, segítségképpen. Kiterítésnél, a széleknél kb. 10 cm-t érdemes ráhagyni. Az ajtóknál és küszöböknél feltétlenül rögzítsük a padlószőnyeget, mert csúnya lesz, ha ott felkunkorodik a széle. A padlószőnyeget, leterítés után alaposan le kell simítani. A széleket vágjuk le szépen, precízen, majd jöhetnek a szegélylécek.

A padlószőnyeg burkolás lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint parkettázni, vagy laminált padlózni. Ha átgondoltuk, hogy melyik helyiségbe milyen padlóburkolat kerül, vágjunk bele a munkába. A padlószőnyeg nagyon jó választás annak, aki a legnagyobb kényelemben szereti tölteni a mindennapokat, illetve gyermekes családoknak is ez a legideálisabb. De nem csak otthon, hanem az irodában is komfortosabb a légkör és közérzetünkre is jobb hatással van a puha, meleg padlószőnyeg, mint a rideg csempe, vagy padlólap.

A legnagyobb kényelem puha, vastag, meleg hatású padlószőnyeg burkolattal érhető el. Válassz extra puha shaggy padlószőnyeget, ha csak a legjobbal éred be!