Műtrágya óriási választékban online

A trágya természetes vagy mesterséges anyag, amely a növények növekedését és termelékenységét javító kémiai elemeket tartalmazza. A műtrágyák javítják a talaj természetes termékenységét, vagy a talajból vett kémiai elemeket korábbi növényekkel helyettesítik.

Műtrágya kínálat vár minden kedves vásárlót a saca-kert.hu weboldalra látogatva, tehát itt a helye nálunk, ha ön is régóta keres már megbízható és minőségi műtrágyákat. A trágya és a komposztok műtrágyaként való felhasználása valószínűleg majdnem olyan régi, mint a mezőgazdaság. A modern vegyi műtrágyák a növények táplálkozásában a legfontosabb három elem közül egyet vagy többet tartalmaznak: nitrogén, foszfor és kálium. Másodlagos jelentőségűek a kén, a magnézium és a kalcium elemei. A legtöbb nitrogén műtrágyát szintetikus ammóniából nyerik; ezt a kémiai vegyületet (NH3) vagy gázként vagy vizes oldatban használják, vagy sókká alakítják, például ammónium-szulfát, ammónium-nitrát és ammónium-foszfát, de a hulladékok, a kezelt szemét, a szennyvíz és a trágya is gyakori forrásai. A foszfortrágyák közé tartozik a foszfátkőzetből vagy csontokból származó kalcium-foszfát. Az oldhatóbb szuperfoszfát- és hármas szuperfoszfát-készítményeket a kalcium-foszfát kén- és foszforsavval történő kezelésével állíthatjuk elő.

A káliumtrágyákat, nevezetesen a kálium-kloridot és a kálium-szulfátot, kálium-lerakódásokból bányásszák. A vegyes műtrágyák a három fő tápanyag – nitrogén, foszfor és kálium – közül többet is tartalmaznak. A kevert műtrágyák több száz módon állíthatók elő. A modern gazdaságokban különféle gépeket használnak szintetikus műtrágya kijuttatására szilárd, gáznemű vagy folyékony formában. Az egyik típus vízmentes ammóniát, nyomás alatt álló folyadékot oszt el, amely a talajba jutva nyomás alól felszabadulva nitrogéngázzá válik. Ha tovább szeretne a műtrágyákról olvasni vagy rendelni akar, keresse fel a saca-kert.hu weboldalt.