Miben különbözik a gamer PC más gépektől?

A gamer PC manapság rendkívül keresett, annak ellenére, hogy elég borsos áron lehet hozzájutni. Ezek a gépek tökéletesen alkalmasak arra, hogy a nagyobb igényekkel rendelkező játékok is elfussanak rajta. Ahhoz, hogy kedvenc játékainkkal tudjunk játszani, alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen típus mellett döntünk.

Gamer PC és az általános felhasználásra szánt számítógép között viszonylag egyértelmű az eltérés, ugyanis utóbbi típus nem igazán alkalmas a különféle videójátékok futtatására. A költségek tekintetében is komoly különbségek figyelhetők meg, azonban nem csak ebben különbözik egy hagyományos asztali gép egy gamer PC-től. Amikor a vásárló utána néz a gamer PC kínálatnak és szembesül az árakkal, hamar megdöbben, hogy mennyire mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha egy ilyen gépre vágyik. Ugyanakkor bizonyos szinten lehet spórolni ezen a téren, főleg, ha nem dőlünk be a különféle dizájnelemekkel és LED-fényekkel felszerelt típusoknak, ugyanis ezek az extrák további költségeket eredményeznek, ám a játékélményhez valójában nem tesznek hozzá.

A gamer PC paramétereit tekintve az egyik legfontosabb alkatrész a videokártya. Az irodai gépekben gyakran nem is szerepel ez az alkatrész, vagy csak egy nagyon gyenge típus. Ez pedig a játékélményre is kihatással van. A processzor esetében is fontos, hogy ne egy silány, gyenge darabot válasszunk, hanem egy olyat, ami összhangban van a videókártyával. Emellett a memória is fontos szempont a gamer PC kiválasztása során. Ez nem csak akkor igaz, ha játékra használjuk a gépet, hanem akkor is, ha rendszeresen dolgozunk rajta. Ha gamer PC-t szeretnénk vásárolni, akkor sokat segíthet, ha egyeztetünk egy szakértővel, illetve az interneten alaposan beleássuk magunkat a témába, összehasonlítjuk az egyes típusokat.