Mi szivárog a kocsimból?

Tudni kell, hogy a gépjárművekben rengeteg különböző fajta folyadék található. Autó tulajdonosként ajánlott tudni, hogy melyik folyadéknak mi a szerepe, valamint, hogy hogyan tudja őket egymástól megkülönböztetni. Fontos, hogy meg tudja állapítani, hogy szivárgás esetén milyen súlyos a probléma, azaz, hogy kell-e szerviz segítségét kérni.

Mi szivárog a kocsimból és mi a teendő ilyenkor? Sok embernek a fejében merült már fel ez a kérdés, mivel kevesen tudják megállapítani, hogy milyen folyadékok vannak jelen a gépjárműben. A fagyálló folyadéknak az a szerepe, hogy az autó motorjának a hőmérsékletét szabályozza. Ennek a folyadéknak a szivárgása nem okoz problémát a jármű működése során, de érdemes a meghibásodást orvosolni. Általában a fagyálló zöld, sárga, vagy narancssárga színű, textúráját tekintve elmondható róla, hogy csúszós és híg.  Ha a gépjármű alatt egy tócsa olajt talál, akkor valószínű, hogy a motorolaj szivárog, és ez esetben érdemes szakképzett autószerelőhöz fordulni. A motorolaj színe sötét barna, vagy fekete, attól függően, hogy mennyire elhasznált a folyadék.

A gépjárműből szivároghat még a fékfolyadék, vagy a szervokormány folyadék is, mindkét probléma esetén érdemes autószerelő segítségét kérni. Ha ellátogat a www.ka-autoszerviz.hu weboldalra, akkor rengeteg hasznos és fontos információt talál a gépjárművekben található folyadékokról, és azok szivárgásáról. Ha szeretne elbeszélgetni egy profi autószerelővel, vagy szerviz segítségét szeretné kérni, akkor tárcsázza a +36 62 554 013 telefonszámot, vagy írjon üzenetet a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címre, és munkatársaink szívesen válaszolnak önnek. Ne feledje, hogy a gépjármű karbantartásának köszönhetően nap, mint nap problémamentesen használhatja az autóját.