Melyek Ázsia legizgalmasabb országai?

Az utazás szerelmesei nem hagyhatják ki a mesés Ázsia csodás világát. A kontinens összes országa különleges valamiért. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az országokat, amelyekbe legalább egyszer az életben érdemes ellátogatni!

Ázsia országai egytől-egyig különlegesek, azonban tagadhatatlan, hogy némely országok sokkal népszerűbbek, híresebbek a többinél. Ázsia legkeletibb országa Japán, melyet emiatt gyakran a Felkelő Nap országaként is emlegetnek. Japánban számos látnivaló akad, kezdve a több ezer éves történelmi látnivalóktól, a művészeti örökségeken át a pezsgő, modern nagyvárosokig. Nem csupán a különféle látnivalókat érdemes felkeresni, de a helyi ínyencségeket, hagyományos japán ételeket is érdemes megkóstolni. Ha már Japán szóba került, akkor nem hagyhatjuk ki Kínát sem, amely a Föld legnépesebb országa. Akinek elege van a nyüzsgő nagyvárosokból, annak érdemes ellátogatni az ország vadregényes, kevésbé lakott régióiba és megtekinteni a különleges természeti látnivalókat. Akár csak Japánban, úgy Kínában is megférnek egymás mellett a történelmi épületek és a modern nagyvárosok.

Habár Ázsia említésére nem feltétlenül Dél-Korea jut először az ember eszébe, azonban tagadhatatlan, hogy az ország hatalmas változásokon ment keresztül, rengeteget fejlődött. Dél-Koreában számos történelmi ereklye, természeti látnivaló és nemzeti park található, amelyek közt több a világörökség részét képezi. Ázsia egyik legjelentősebb országa India, így ezt az országot sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. India rendkívül gazdag, színes kultúrával rendelkezik. Habár az ország említésére a többség a füstölőkre, jógára vagy hennára gondol, ugyanakkor az ország ennél jóval többet tartogat az ide utazók számára, így érdemes nyitott szemmel járni!