Mely vitaminok szükségesek az egészség fenntartása érdekében?

A vitaminok és ásványi anyagok különösen fontosak a test egészsége érdekében. A kellő vitamin pótlás nélkül különféle hiánybetegségek alakulhatnak ki. A legjobb, ha egy jó felszívódású, minőségi női vitamin készítményt szed, amelyben megtalálhatók a legfontosabb vitaminok.

Női vitamin és férfi vitamin kapcsán nem igazán lehet különbséget tenni. Az viszont biztos, hogy a különféle vitaminokra más-más mértékben van szükség. A nők esetében különösen az olyan időszakokban van nagy szükség a kellő vitamin és ásványi anyag pótlásra, mint a várandósság vagy a menopauza időszaka. Sajnos kizárólag táplálkozás útján nem igazán lehet pótolni a szükséges tápanyagokat, mivel a mai élelmiszerek tápanyagtartalma jóval alacsonyabb, mint pár évtizeddel ezelőtt. Ráadásul a legtöbb ember meglehetősen egyoldalúan, táplálékszegényen étkezik. Az egyik legfontosabb vitamin, amelyre mindenképp szükség van, a D-vitamin, amely többek közt a kalcium felszívódását is elősegíti. A nők hajlamosabbak a csontritkulásra, így ebből a szempontból is fontos a kellő D-vitamin bevitel.

A C-vitamint az immunrendszer megerősítése érdekében érdemes szedni. A C-vitamin antioxidáns, így megelőzi a szabad gyökök károsító hatását. Antioxidánsként ez az A-, és E-vitaminra is igaz. A B9-vitaminra főként a terhesség során van nagy szükség, mivel segít csökkenteni a várandósság során kialakuló rendellenességek kockázatát. Emiatt a terhesvitaminokban is megtalálható. Vitaminokat nem csak az egészség, hanem a szépség megőrzése érdekében is fogyasztani kell. A B7-vitamin, vagyis a biotin a körmök, a haj és a bőr egészségéhez és ezáltal szépségéhez járulnak hozzá. Ha bővebb információkra van szüksége, illetve szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!