Kutya érkezett a családba? Segítünk, mire figyeljen!

A háziállat vállalása felelősségteljes feladat, mely ugyan kétségtelenül nagyon sok örömet is tartogat. Arra mindenképpen számítanunk kell, hogy legalább tizenkét éven keresztül hű társunk lesz a választott kedvenc. Mindennapi táplálásáért éppen úgy felelősséggel tartozunk, mint azért, hogy megkapja mindazt a gondoskodást és szeretetet, ami lelki egészséghez nélkülözhetetlen.

Kan kutyanevek és a nőstény állatok számára ideális fajták is megtalálhatóak az interneten, így még csak komoly fejtörést sem fogok okozni az, hogyan kereszteljük el új kedvencünket. Ha sorra vennénk a legnépszerűbb kutyaneveket, akkor a hazai férfikeresztnevek, valamint azok becézett formái minden valószínűség szerint vezetnék a listát. Hasonlóképp kedveltek az angol nyelvterületről ismert keresztnevek is, így érdemes lehet ilyen irányba is gondolkodni. Természetesen nem csak a névválasztásról kell gondoskodnunk, hanem mindazokról az eszközökről és felszerelésekről is, amelyek nélkülözhetetlenek a kutya kényelmes és biztonságos mindennapjai hoz. Még a macska sokszor kedveli a magányt, sőt, igényli is azt, addig kutyánk minden percben szeretne mellettünk lenni.

Korántsem mindegy, milyen kutyatáppal etetjük kedvencünket. A magas hústartalmú kutyatápok a lehető legjobb választásnak bizonyulnak. Mielőtt tehát az üzletek polcairól a legolcsóbb változatokat emelnénk le, érdemes tisztában lenni azzal, hogy ezek sajnos sok esetben nem tartalmazzák mindazokat az értékes összetevőket, melyek nélkülözhetetlenek a kutya egészségének és energikuságának megőrzéséhez. Megfelelő méretű itató edényről is érdemes gondoskodni, de a benti kosár, illetve a kertben a kutyaház is jó szolgálatot tesznek kedvencünk pihenéshez. Minden nap érdemes időt szánni arra, hogy négylábú barátunkkal foglalkozzunk, hiszen ha elhanyagoljuk, azzal lelki betegségeket is okozhatunk neki.