Így tervezzük meg a szerelemlakat kihelyezését

A párunk iránt érzett rajongásunk kifejezésének számtalan módja van és bár sokszor esünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, ezt csak valamilyen igazán értékes tárggyal, vagy ajándékkal tehetjük meg, valójában ennek épp az ellenkezője igaz. Ugyanis sokkal fontosabb maga a gesztus és az érzelmi töltet, ami mindezt hajtja. Ráadásul minél egyedibb a meglepetés, annál nagyobb sikert arathatunk vele.

Nem véletlen ilyen népszerű a szerelemlakat kihelyezése sem, immáron hosszú évtizedek óta. Hazánkban mintegy ötven éve kezdett elterjedni ez a megkapó hagyomány, ám nemzetközi történelme ennél jóval régebbre nyúlik vissza. Magyarországon Pécsett jelentek meg az első zárak a hetvenes években, ám azok ekkor még egész mást szimbolizáltak, nevezetesen a végzős hallgatók búcsúját iskolájuktól. Aztán a szerelemlakat rövidesen új értelmet nyert és a párok egymás iránti odaadását jelképező dísztárgyak egyre-másra jelentek meg a baranyai város erre kijelölt kerítésein. Idővel aztán országszerte létrehoztak ilyen pontokat, így nem kell túlságosan messzire utaznunk a szerelemlakat kihelyezéséhez, bárhol is lakjunk.

Ezzel együtt magát az alkalmat érdemes nagyon alaposan megterveznünk. Igazán nagy meglepetést és ezzel együtt maradandó emléket akkor okozhatunk, ha a szerelemlakat felrakását titokban tartjuk. Bőven elég, ha kedvesünk csak a helyszínre érve szembesül azzal, mire is készültünk. Ehhez persze elengedhetetlen jó előre felkészülnünk és arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a szerelemlakat kiválasztására elegendő időt szánjunk. Szerencsére e tekintetben nem lesz nehéz dolgunk, hiszen a kínálat ma már óriási, vannak cégek, akik kifejezetten ezzel a szolgáltatással foglalkoznak. A forma mellett a lakatra kerülő szövegre is fektessünk kellő hangsúlyt, hiszen az adja az emléktárgy valódi értékét.