Hogyan hárítható el a zuhanyzó vízlevezetése?

Van néhány módszer, aminek köszönhetően könnyedén megoldható, ha a víz csak nem akar lemenni a zuhanyzóban. Ehhez még csak vízvezeték-szerelőt sem kell hívni, azonban, ha egyedül még sem tud megbirkózni a problémával, akkor ez a lehetőség még mindig adott.

A zuhanyzó vízelvezetéséről itt tájékozódhat! Ha folyamatosan dugulási problémákkal küzd, akkor nem kell egyből neki esni a falnak és lebontani, hanem első lépésként a ellenőrizni kell a lefolyó nyílást, ugyanis könnyen lehet, hogy a hajszálak és kozmetikumok tömítik el a lefolyót, ezeket érdemes kiszedegetni, már amennyire elérjük. Ha ez megtörtént, azonban mégsem megy le a víz, akkor az azt jelenti, hogy a dugulás mélyebben van. Meg lehet még próbálkozni a dugattyúval is. Ezt a lefolyó fölé kell helyezni és fel-lehúzni. Így hallani fogja, hogy a víz mozog, az esetleges dugulás pedig ezáltal feloldható. Ha ez sem válik be, akkor ideje komolyabb technikához fordulni.

Ha az első két technika sehogy sem válik be, akkor nincs más hátra, mint a tisztítószerek használata. Azonban ezt is okosan kell használni, ugyanis ezek az erős vegyszerek akár a lefolyócsövet is károsíthatják. Ahogy sok esetben, úgy itt is fontos a mérték. Habár hozzá kell tennünk, hogy otthoni praktikákat is be lehet vetni, amik jóval olcsóbbak, mint a drága bolti tisztítószerek. Természetesen a csőgörény és a pumpa is jó, ha kéznél van. Mivel dugulás esetén ez az egyik legjobb megoldás. Ha viszont semmi nem válik be, akkor nincs más választás, mint szakembert hívni. Érdemes mielőbb cselekedni, hiszen a dugulás egyre súlyosabbá válik, ha semmit sem teszünk ellene. Bővebb információkért, valamint szakember elérhetőségéért látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra.