Fellélegzés antiallergén paplan párna garnitúrával

Minden második ember allergiás. Az aktívan antiallergén hatású ágynemű megoldást kínál az elviselhetetlen allergiás tünetek enyhítésére.

A leggyakoribb légúti allergia okozója a házipor atka, vagyis annak megszikesedett ürüléke, ami a levegőben szálldogál, illetve a lakástextiljeinkben. Továbbá a paplan, párna, az ágymatrac az, amit a poratkák leginkább kedvelnek, itt telepszenek meg legszívesebben.

Ősszel és tavasszal sokszorozódnak meg legjobban az atkák a lakásban. Mit okoznak ezek a nem kívánt betolakodók azoknak, akik allergiásak rájuk? Legfőbb tünet az orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés, könnyezés, szempirosság, de ezek mellé társulhat még asztmás roham is. A bőrön pedig csalánkiütéses formában jelentkezhetnek a poratka allergia tünetei. Ha nem figyelünk oda ezekre a kellemetlen tünetekre és nem teszünk ellenük, könnyen súlyosbodhatnak.

Mit tehetünk ahhoz, hogy az allergiás tüneteket enyhíthessük?

Elsősorban csökkenteni kell valahogy az atkák számát, melyek előfordulása a hálószobában a legszámottevőbb. Itt az ágyneműben, a matrac anyagában és a szőnyegben szeretnek megtelepedni. A paplan, párna, lepedő tökéletes közeg számukra, kivéve, ha antiallergén paplan párna garnitúra, amit használunk.

Az antiallergén paplan és antiallergén párna fedőanyaga speciális pamutvászon, amiben nem tudnak megtelepedni a nem kívánatos poratkák. Az antiallergén paplan és párna töltete is olyan üreges poliészter szál, ami olyan kezelésen esik át, mely meggátolja a poratkák bejutását az anyagba. Az ilyen paplanok, párnák és kispárnák a gyakoribb mosást jól bírják, mivel havonta egyszer érdemes mosógépbe tenni és átmosni őket, ha allergiásak vagyunk.
A jól szellőző pamutvászon paplanok és ágyneműk és a fedőmatrac is sokat segít majd abban, hogy csökkenjenek az allergiás tünetek. Ha nem adjuk meg a lehetőséget az élősködőknek, akkor elhalnak az olyan környezetben, ami nem kedvez számukra.

Sokat tehetünk egészségünkért, ha gyakran porszívózunk és szellőztetünk, ugyanis ezt az atkák nem szeretik.

Az alvás minősége nagyon sok mindent befolyásol. Rányomja bélyegét az egész másnapi teljesítményünkre és koncentrálóképességünkre.
Mindennél fontosabb, hogy a hálószobai környezet, az ágy, a matrac és az ágyneműk, a paplan garnitúrák minősége kiváló legyen. Az antiallergén paplan és párna szett nem csak az allergiásoknak jó. Az allergiás tüneteket jobb megelőzni, mint már a kialakult panaszokat kezelni.

Az egészség a legfontosabb.
Mindannyian megérdemeljük, hogy hálószobánk maximális kényelemmel és minőségi ágyneművel várjon minket minden este. Teremtsük meg magunknak és gyermekeinknek, családunknak azt a biztonságos és egészséges környezetet, ahol mindenki kipihenheti magát.