Eurosport 2 – rali bajnokság és más motorsportok

Az 1953-ban létrehozott FIA Rally European Championship (ERC) a végső edzőteret kínálja Európa csúcsra törekvő fiatal tehetségeinek. A nemzeti szintről a világszínpadra való előrelépés egyértelmű útját biztosítja, a létező legrégebbi nemzetközi ralisorozat nyitva áll minden érdeklődő előtt, vagyis az életkor nem akadálya a belépésnek.

Eurosport 2 – rali bajnokság vár mindenkit a musor.tv weboldalon, ezért ha ön is szereti a rali bajnokságokat, akkor itt az ideje, hogy megtekintsen egy-egy versenyt. A Rally European Championship (hivatalosan FIA European Rally Championship) egy -rali verseny, amelyet évente rendeznek meg az európai kontinensen, és amelyet a Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) rendez. A bajnokságot 1953 óta szervezik, és Európa különböző országaiban versenyeznek, váltva az aszfalton és kavicson rendezett összejöveteleket. Ez volt az első szupranacionális rallybajnokság, amelyet a világon rendeztek, és ezért a legrégebbi. 2012-ben 60 kiadása volt, 2013-ban pedig megújult az Intercontinental Rally Challenge egyesülésével. A rali Európa-bajnokságot először 1953 -ban rendezték meg, és a következő évben az egyik legrangosabb ralisorozat volt. Azonban, amikor 1973 -ban bevezették a gyártók számára a rali -világbajnokságot, és különösen a pilóták világbajnokságát 1979–től, az ERC jelentősége csökkenni kezdett.

Hosszú évek során egy tipikus ERC-szezonban körülbelül 40 rali szerepelt, és 1974 -től kezdve a rally-khoz különböző együtthatókat (1, 2, 3 vagy 4) rendeltek, amelyeket megszoroztak a bajnoki ponttal. Az együtthatók 2, 5, 10 és 20-ra történő módosítása szintén nem javított a helyzeten. Így az ERC inkább sorozat volt a rendezvényszervezők számára, mint érdekes bajnokság a versenyzők számára. További részletekért nézzen be a musor.tv-re.