Az infravörös panel rendszerek előnyei

Az infravörös fűtési rendszerek több szempontból is különböznek a központi fűtés hagyományos alternatíváitól. Az infravörös fűtési panelek viszonylag új terméknek számítanak a háztartási fűtési piacon, így sokan nem igazán ismerik és ebből kifolyólag félre is értik ezt a fajta fűtési típust.

Az infravörös panelekről ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Az infravörös melegítők a hagyományos háztartási radiátorokhoz és tároló fűtőkhöz képest teljesen más működési alapelven működnek. A radiátor konvekcióval melegíti a helyiséget, ami azt jelenti, hogy a körülötte lévő levegőt melegíti fel a helyiségben. Ahogy a meleg levegő emelkedik, hűvösebb levegő lép a helyébe és az felmelegszik, majd az is tovább emelkedik.  Ezzel a körforgással valósul meg a fűtés. Ez gyakorlatilag egy köráram, ami ciklikusan folytatódik, amíg a fűtés be van kapcsolva. Ez a fajta fűtési módszer kiválóan működik, azonban meg vannak a maga hátrányai. Például egy nagyobb méretű helyiségben hosszú időbe telhet, amíg a szoba bemelegszik. Emellett a radiátor idővel rozsdásodik, korrodálódik.

Az infravörös fűtőberendezések sugárzással működnek, akárcsak a nap is melegít. Az infravörös sugárzás neve megtévesztőleg hat, azonban nem szabad összekeverni az emberekre káros sugárzással az infravörös sugárzást. Akárcsak a nap, az infravörös sugárzás sem a levegőt melegíti fel, hanem a felületeket, amelyek molekuláris szinten melegszenek fel. A hagyományos fűtési alternatívákhoz képest ez a módszer elképesztően gyorsan melegíti fel a helyiséget. Ha egy aktív infravörös fűtőpanel elé áll, hamar érezni fogja bőrén a meleget. Ne feledje, az infravörös fűtőpanel egyáltalán nem káros az egészségre! Érdemes bővebben tájékozódni és kipróbálni az infravörös paneleket!