Az épített polc nyújtotta harmónia a fürdőszobában

Olyan nincs egy fürdőszobában, hogy polcból túl sok lenne. Éppen ezért a többség igyekszik úgy megtervezni a helyiséget átalakítás során, hogy bőven legyenek polcok és tárolóhelyek, ahová a különféle pipere eszközöket el lehet pakolni.

Fürdőszoba polcok rendkívül hasznosak tudnak lenni a mindennapok terén, így igyekezni kell minél praktikusabban kialakítani a helyiséget. Természetesen arra is ügyelni kell, hogy ne legyen zsúfoltság érzetünk a helyiségben, hanem mindent úgy alakítsunk ki, hogy az praktikus legyen, de legyen túlzás. A polcok különösen a zuhanyzóban jönnek jól, hiszen a tisztálkodási eszközöket valahol tárolni kell. A felfúrt rekeszek és polcok jó szolgálatot nyújtanak, ugyanakkor számolni kell vele, hogy hamar elrozsdásodnak. Ami nem csak esztétikai szempontból jelent problémát, hanem azt is jelentheti, hogy idővel a polc leszakad. Emiatt célszerű előre gondolkodni és a felújítás során olyan polcokat kialakítani, melyek jól használhatók és tartósak. Az épített polc pont ilyen, ezért nem csoda, hogy nagy népszerűségnek örvend.

A zuhanyzó belsejében általában szűkös a hely, ami azt jelenti, hogy úgy kell kialakítani a polcot, hogy minél kevesebb helyet foglaljon el, vagyis ne zavarjon a tisztálkodásban. A polcot enyhe lejtéssel kell kialakítani, hogy a ráfolyt víz könnyedén lefolyjon róla. Ha esztétikailag fel akarjuk dobni, akkor a környezet színétől eltérő burkolattal célszerű bevonni a polcokat. Nagyobb család esetében mindenképp több polcra lesz szükség, hogy kényelmesen el tudjunk pakolni. Viszont, ha a polc elég széles, akkor akár egy is bőven elegendő lehet. Ráadásul az épített nem igényel különösebb takarítást sem, ami mindenképp előnyös. Kreatív kialakítással és egy két trükkel a fürdőszoba éke lehet az épített polc.