A Zsályaliget Élményparkról mesélt Dr. Zsuffa Ákos

A varázslatos Zsályaliget Élménypark megvalósításakor egyértelmű cél volt a környezet védelme, a fenntartható fejlődés, valamint a természeti értékek védelme, és továbbadása a kisebb gyermekek számára. Az Kalandpark a zöld gondolkodás jegyében jött létre, és ezt a megközelítést szeretné továbbadni mindenkinek.

Az élménypark környezetbarát” – számolt be a Zsályaliget Élményparkról Dr. Zsuffa Ákos a magyarepitok.hu weboldalon, ahol számos információt tudhat meg a parkról és a megvalósításáról is.

„Mosdóink, fürdőszobáink és büféink mind víztakarékos egységeket használnak a hatékonyság érdekében. A takarításhoz csak gyorsan lebomló, környezetbarát, természetes összetevőkön alapuló tisztítószereket alkalmazunk, a hulladékokat pedig teljesen szelektíven gyűjtjük, az élelmiszer- és italmaradványok legnagyobb százalékát a szerződéses partnereinkkel is hasznosítjuk, a használhatatlan maradékokat, pl. olajat is a legnagyobb gondossággal távolítják el az épületből. A Zsályaliget Kalandpark a legmagasabb környezeti és emissziós előírásoknak is megfelel, ezért megfelelő olyan családok számára, akiknek fontos a környezet. Az egész család szórakoztatása mellett parkunk egészséges és természetközeli helyen található, sőt a környezeti fenntarthatóság jegyében várja a látogatókat.”

A 800 millió forintos beruházás 500 millió uniós támogatással lett megvalósítva. A jövőben Zsuffa Ákos a szálloda bővítését, további éttermek megnyitását és szabadtéri színpad felállítását is a fejébe vette. A honlapjuk szerint a szálloda létesítményeinek fűtését geotermikus energia, a meleg vízellátást napelemek biztosítják stb. A légkondicionálás helyett a forró nyári napokon, az épületet általában esővíz hűti, ezzel is a környezetre támaszkodnak. Zsuffa Ákos beszámolt a Zsályaliget Szálló és Kalandpark építéséről a magyarepitok.hu weboldalon tehát itt többet tudhat meg.