A sokoldalú indiai ginzeng

Az indiai ginzeng, vagy egzotikusabb nevén ashwagandha számos tekintetben jótékony hatással van a szervezetre. Ha stresszes és nem tud nyugodtan pihenni, akkor mindenképp érdemes kipróbálni az indiai ginzenget, amely segítséget jelent ezen problémák esetében. Ezenkívül számos egyéb probléma esetében is ajánlott fogyasztása!

Indiai ginzeng elsősorban krónikus stressz esetén ideális választás. A mai rohanó világban nagyon sokan küzdenek akut és krónikus stresszel, illetve a nem megfelelő minőségű, egyáltalán nem pihentető, felszínes alvás is komoly problémát jelent. Az indiai ginzeng különösen krónikus stressz esetében javasolt. Az indiai ginzeng adaptogén növény, ami azt jelenti, hogy a test alkalmazkodóképességét, tehát adaptációját segíti elő. Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy energizál vagy nyugtat, hiszen sokkal helyesebb úgy fogalmazni, hogy pontosan azt adja a szervezet, amire szüksége van. Az indiai ginzeng hatékonyan csökkenti a depressziót, illetve a szorongást. A stresszmenedzsmentben hatalmas segítséget jelent az indiai ginzeng fogyasztása. Az indiai ginzeng a stresszes időszakokban igazán hasznos, mivel a mellékvese működésére kiemelt hatással van, így ezáltal a stressz szintet is szabályozza.

Álmatlanság, rossz alvásminőség esetén is javasolt az indiai ginzeng, vagyis ashwagandha fogyasztása. A nem megfelelő minőségű alvás nagyon gyakran a stresszes életmód következménye. A kellő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen feltétele az egészséges életmódnak. Ha Ön is szenved a problémától, akkor érdemes kipróbálni az indiai ginzenget. Fontos, hogy kúraszerűen lehet fogyasztani. Két hónap folyamatos fogyasztást követően egy hónap szünetet kell tartani. Bővebb információkat a vitaminstore.hu webáruházban talál!