A hűtővíz és a nyár

Minden autó esetében, legyen az dízeles vagy benzin üzemű, nagyon fontos, hogy hatékony le legyen hűtve, mert ha ez nem történik meg, akkor ez súlyos károkat is okozhat. Egy teljes hűtőrendszer hűti minden autó motorját, mert magas hőmérsékleten bizony tönkre mehetnek a motorok. A megfelelő hőmérsékletet viszont nagyon nehéz megtartani a nyári forróságba.

A hűtővíz és a nyár tehát nehezen jár együtt. A meleg hónapokban nagyon oda kell figyelni a hűtőfolyadékra és magár a hűtésre is, hiszen a forróságban könnyen kiszárad az autó. A hűtőrendszerben nem sima víz kering, hanem általában glikollal kevert folyadék, ebből pedig nem szabad hiányozzon, főleg nyáron nem. Ez az a folyadék, ami a rendszer belsejét is megvédi a korróziótól, tehát kiemelten fontos, hogy mindig megfelelő mennyiségű hűtőfolyadék legyen az autóban. Ha felforr a motor, akkor azért leggyakrabban a túl kevés hűtőfolyadék a felelős. Ha egy csepp víz sincs a rendszerben, akkor érdemes egy autószervizhez fordulni, akik meg tudják oldani ezt a hiányosságot.

Ha nincs kéznél semmilyen hűtőfolyadék, akkor akár desztillált vizet is használni lehet, de amint hűtőfolyadék birtokába kerül, azonnal cserélje ki azt. Amennyiben a továbbiakban is szeretne bővebben olvasni a hűtővízről, nem árthat fellátogatni weboldalunkat a ka-autoszerviz.hu weboldalt, hiszen itt minden szükséges információt megtalálhat. Ha kérdések merülnének fel a hűtővízzel kapcsolatban, nincs más dolga csak annyi, hogy felveszi a kapcsolatot barátságos ügyfélszolgálatunkkal a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 62 554 013 telefonszámot, és mi azonnal visszajelzünk minden kedves érdeklődőnek. Autószervizünkbe is bátran ellátogathat Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút 85. szám alatt talál minket.