5w30 motorolaj jó áron az alkatrész webáruházban!

Minden motorolaj besorolása a viszkozitása vagy az áramlással szembeni ellenállása és a szélsőséges hőmérsékleti teljesítmény alapján történik. Az ideális motorolaj az autójához olyan, amely ellenáll a régió legmelegebb hőmérsékleteinek, miközben a leghidegebb időben is képes folyni. Az 5w30 olaj széles hőmérséklet-tartományban alkalmazható, így az egyik leggyakrabban használt olaj a piacon.

5w30 motorolaj rendelhető az alkatreszek.hu weboldalra látogatva, tehát ha ön is minőségi 5w30 motorolajat szeretne rendelni, akkor itt a helye nálunk. Az 5w30 egy motorolaj, amelyet széles körben használnak könnyű benzin- és dízelmotorokban. A legtöbb manapság gyártott motorolajhoz hasonlóan az 5w30 is többfokozatú olaj, ami azt jelenti, hogy az alacsonyabb viszkozitású 5-től a magasabb viszkozitási fokozatig, 30-ig terjed. A „W” a „tél” rövidítése, az előtte lévő szám az olaj típusát jelzi. A viszkozitás (vagy vastagság) alacsony hőmérsékleten (innen a W), és az utána lévő szám a viszkozitást jelzi magasabb hőmérsékleten, amikor a motor jár. Az 5w30 motorolaj téli viszkozitási fokozata ötös, ami azt jelenti, hogy nagyon alacsony hőmérsékleten kevésbé viszkózus (kevésbé vastag), mint például a 10w30. Forró viszkozitási fokozata 30, ami azt jelenti, hogy kevésbé viszkózus magas hőmérsékleten, mint egy másik olaj, például az 5w50.

Mindig a jármű gyártója által ajánlott olajat használja. Az 5w30 olaj azonban akár -30ºC-os és akár 35ºC-os hőmérsékleten is működhet, így ideális választás, ha olyan helyen vezeti az autót, ahol viszonylag nagy a szezonális hőmérséklet-ingadozás. Az 5w30 olaj különösen jól használható hideg éghajlaton közlekedő autókhoz. Ellentétben a magasabb meleghőmérsékletű olajokkal, mint például a 10 vagy 15, az 5w30 olaj elég szabadon tud folyni, amikor a motort alacsony hőmérsékleten indítják, hogy bevonja és megvédje a motor belső alkatrészeit. További részletekért és rendelésért keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt.